Laddar klickbar länk och logga - Bengts Breda Bilder . . .
© Naturproduktion Bengt Hedberg / Senast uppdaterad: 2019-03-15

Min breda bildfilosofi

läs även min biografi
© Bengt Hedberg
Bild från hyttevandring, Pragser Wildsee, utsikt från rifugio Averau (2575 m.ö.h.), (t.v.), Dolomiterna, Italien – © Bengt Hedberg, Solna, Sweden

Original: JPEG 24 bits / Panorama av 12 bilder: 16400x2537 pixels, 119,0 Mb
"Att fotografera handlar i grunden om att kommunicera med ljus. Ta kort kan vem som helst göra." Ljuset är grundkomponenten i all fotografi (av latinets foto=ljus, grafi=skriva). Jag menar inte att det måste vara tillräckligt ljust, för det behövs inte. Däremot att förstå och kunna använda ljuset som verktyg i bildskapandet. Det mest triviala motiv kan leva upp i rätt ljus, eller tvärt om!

Att fotografera handlar i grunden om kommunikation. Förstår jag inte vad kameran gör med ljuset, hur ska jag då begära att någon ska förstå mina bilder? Ta kort kan vem som helst göra!

Datorn används som ett självklart redskap i skapandet. Men jag vill behålla en relation till verkligheten så som den är. Det kan vara frestande att kasta om bitarna med alla de verktyg som finns till buds, men jag tror inte att vi människor kan så våra frön lika vackert som naturen själv.

De breda bilder jag specialiserat mig på, bygger ofta på möjligheten att skapa en vandring med blicken över bildytan. När inte hela bilden överblickas samtidigt, skapas en filmisk upplevelse.

Jag har arbetat med panoramaformat i över 30 år. Med min erfarenhet av breda bilder i hög upplösning kan jag hjälpa dig med väl genomtänkta kompositioner för de mest skiftande behov.

Med Vänlig Hälsning Bengt Hedberg